Вівторок, 16 Квітня, 2024

Порошенко в Полтаві 16 березня: звільнив – призначив керівника ОДА, Нацкорпус бавився іграшковими поросятами

За два тижні до президентських виборів президент Укріїни і одночасно кандидат в президенти Петро Порошенко провів в Полтаві засідання Ради регіонального розвитку області. Під час свого виступу Порошенко звільнив Валерія Головка з посади голови Полтавської ОДА і призначив виконувати обов’язки голови Полтавської ОДА Романа Товстого. Перед зустріччю президента з полтавцями на Театральній площі сталися сутички поліції з представниками Нацкорпусу, які закінчилися затриманнями.

Як пише видання Полтавщина,  Порошенко, оголошуючи про звільнення Головка пояснив це «серйозними претензіями і обґрунтованими підозрами НАБУ». «І для того, щоби забезпечити об’єктивне розслідування, точно буде краще, якщо пан Головко не буде обіймати високої державної посади… З іншого боку я хочу сказати, що останнє слово, безумовно, за судом. І лише суд може визначити рівень кримінальної відповідальності людей», — заявив президент.

Поки що виконувати обов’язки голови Полтавської ОДА буде Роман Товстий (на фото), повідомив президент.Роман Товстий

Під час виступу Петро Порошенко не оголосив про звільнення Андрія Пісоцького з посади першого заступника голови Полтавської ОДА.

→ Указ Президента України №76/2019 Про звільнення В.Головка з посади голови Полтавської обласної державної адміністрації,
→ Указ Президента України №77/2019 Про тимчасове виконання обов’язків голови Полтавської обласної державної адміністрації.

Звільнення двох керівників Полтавської ОДА Петро Порошенко ініціював 14 березня. Причиною стало кримінальне провадження за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовими особами Полтавської ОДА (ч.4 ст. 368 ККУ). Імена цих службових осіб стали відомі після обшуків та публікації частини матеріалів справи.

Судячи з тексту однієї з ухвал, НАБУ підозрює у корупції голову Полтавської ОДА Валерія Головка, його першого заступника Андрія Пісоцького, радника останнього Олександра Літвінова та начальника Департаменту будівництва, МіА та ЖКГ Тимофія Голбана. На думку слідчих, ті вимагали й отримували «відкати» від підрядників, за рахунок чого «жили на широку ногу».

Наприклад, до дня народження Валерія Головка підрядника нібито змусили придбати у якості подарунка тюнінгований гелендваген за 10 млн грн (Mercedes-Benz G 63 AMG). Автомобіль зареєстрували на члена його команди Вячеслава Кременчуцького. Останній заявив, що придбав статусний транспорт самостійно і за меншу суму. Також він пообіцяв відповісти на додаткові питання, але за 2 тижні відповіді так і не дав.

Валерій Головко підтвердив, що обшуки дійсно проводилися, але назвав це «політичною провокацією опонентів».

Також за даними видання poltava365.com,  сьогодні на площі біля театру імені Гоголя відбувся скандальний мітинг на підтримку Петра Порошенка. Так, у бік сцени рушила колона молодиків, у декого були закриті обличчя. У руках вони тримали іграшкових поросят.

На спинах учасників акції напис «Національна дружина». Вони рушили до сцени, вигукуючи гасла «Свинарчуків – на нари!», «Україна – понад усе!», ” Кандидатів багато – мародер – один”, «Полтавський видобуток газу 7,5 млрд метрів кубічних, використання 2 млрд метрів кубічних, екологія знищена, преференцій немає, ми — проти!».

Потім сталося зіткнення між поліцейськими і молодиками, останніх відтіснили та поклали на асфальт.

З боку “мітингарів” летіли іграшкові поросята.

Представників НК і НД затримали під час візиту президента в Полтаві #НацКорпус

Унаслідок провокації постраждала одна цивільна людина, повідомили у місцевій поліції. Речник поліції області Юрій Сулаєв повідомив, що до 20 осіб транспортували у відділення поліції, встановили їх особи і на 4-х із них склали адмінпротоколи за ст. 173 КУпАП. Потім усіх відпустили.

О 14:20 до полтавців на площі вийшов Президент Петро Порошенко. Але за даними видання публіка до нього була налаштована досить негативно: полтавці вигукували «Ганьба!».

Порошенко закінчив виступ і за 10 хвилин площа спорожніла.

В соцмережах обговорюють нечувані заходи безпеки і величезну кількість поліцейських в місті.

Наш Храм