Середа, 8 Травня, 2024

Група депутатів Лохвицької райради ініціює позачергову сесію для відміни раніше прийнятих рішень щодо розчистки Сули. Оновлено

Сьогодні, 14 листопада в малій залі Лохвицької райради відбулося зібрання депутатів  та представників громадськості щодо необхідності скликання позачергової сесії райради для відміни раніше прийнятих скандальних рішень, про які ми детально повідомляли.

Ініціювала дане питання група депутатів на чолі з депутатом Євгеном Севастьяновим.

Депутат коротко пояснив присутнім, що науково-технічна рада  (НТР) Держводагенства України, 6 листопада детально розглянула проєкт щодо розчистки річки, який був пролобійований  керівництвом Лохвицького району. Та за виділення коштів на який проголосували депутати райради навесні. Науковці й фахівці Держводагенства визнали даний проєкт неспроможним, антинауковим, таким, що не відповідає європейському законодавству. Але, за словами депутата, керівники району вперто «рухають» далі сам тендер. Що може обернутися «освоєнням» виділених на проєкт коштів. Щоб цього не сталося, логічно терміново скликати позачергову сесію райради, відмінити проголосовані раніше рішення про виділення коштів і унеможливити будь-які подальші дії в рамках цього проєкту.

Ініціативу підтримали інші депутати й запрошені представники ГО «Громада Посулля».

Водночас, про свою категоричну незгоду з даною позицією заявив голова Лохвицької РДА, він же депутат райради Володимир Рязанов. Він вважає дану ініціативу спробою піару депутата, заявивши, що проєкт остаточно зупинено. На жаль, попередніми своїми діями пан Рязанов неодноразово вже довів, що вірити йому на слово не варто.

Сміттєспалювальний завод – технічна складова: що замовчують у РДА;

Районна влада не відмовилася від скандального будівництва гідроспоруди у Млинах;

Як чиновники і депутати Полтавської області і Лохвицького району вбивають річку Сула

А небажання відмінити власне рішення, яке дало «зелене світло» «розчистці» річки можна пояснити бажанням замовчати повний провал проєкту, яким опікувався головний «менеджер» району пан Рязанов.

Зібрання закінчилося збором підписів депутатів за ініціативу провести позачергову сесію. Одразу після закінчення зібрання, більшість депутатів райради підписалася під ініціативою невідкладно скликакти позачергову сесію районної ради, щоб відмінити раніше прийняті рішення.

P.S. Щойно стало відомо, що вже після зібрання, 14 листопада 2019 року о 15.22. тендерна комісія оголосила переможця тендеру на «Відновлення гідрологічного режиму та екологічного стану р. Сула в Лохвицькому районі Полтавської області. Коригування робочого проекту». Ним стало ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ФАСТГІДРОРЕСУРС”.

Ось сам протокол:

Засідання тендерної комісії провів Юрій Український, серед членів тендерної комісіїї – Сергій Маляренко. Людина з таким самим прізвищем є перемежцем ще одного чинного на даний момент тендеру, пов’язаного з розчисткою Сули.

«Технічний нагляд за будівництвом об”єкту “Відновлення гідрологічного режиму та екологічного стану р. Сула в Лохвицькому районі Полтавської області. Коригування робочого проекту”».

Тобто, після таких дій, питання чи відміняти раніше проголосоване виділення грошей для «розчистки» Сули – риторичне. Інакше, 23 млн.,передбачені проєктом, можуть приміром «випадково» опинитися на рахунку щасливого переможця.

Єлизавета Сачура, ГО «Громада Посулля»