Четвер, 25 Квітня, 2024

Заводчани попрощалися з Воїном Денисом Хільченком

Живий коридор людей зустрічав Героя, починаючи від Млинівського мосту.

Млиняни першими на шляху траурного кортежу віддали шану загиблому Воїну з сусідньої Заводської громади – Денису Хільченку.
Далі, схиливши коліна, зустрічали колону з тілом Дениса Хільченка заводчани. Які живим ланцюгом зібралися від самого в’їзду в місто і аж до батьківської хати на протилежному кінці міста.
Дорога з численними вибоїнами була устелена живими квітами.
Віддати шану Герою прийшли малі і літні. На очах людей сльози. А в очах -і горе і  невимовний біль.
Денис Миколайович Хільченко (Ден) віддав Життя, щоб жили ми всі.
Денис Хільченко починав з Майдану, активним учасником якого він був. 2014-го пішов на фронт добровольцем, хоча раніше з військом справи не мав.
Але це не завадило йому вже 2017-го року стати командиром взводу 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. А у 2019 – вже очолити роту.
Бо був справжнім мужнім Воїном, справжнім Командиром за покликанням. І у війську, в боях, за ці роки отримав звання капітана.
Загинув 4 серпня під час артилерійського обстрілу поблизу міста Мар’їнка у Донецькій області, будучи заступником командира батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.
Денису було 48 років.
Його любили бійці, для яких він був надійним другом, наставником. І він беріг їх, як справжній командир.
Ось як про нього говорять ті, хто воював пліч-о-пліч:
Прощаючись з командиром, інший його побратим розповів, що Ден підготував багатьох молодших командирів. Він був справжнім офіцером і загинув в бою. Як Воїн.
А ще від свого дідуся він перейняв любов до музики. І з 10 років вчився грі на духових інструментах в духовому оркестрі при Будинку культури Заводського цукрокомбінату. Саме тому на його похороні грали ті, з ким він довгий час грав в оркестрі.
Навіть на фронт він взяв з собою свою трубу і ноти. І в мережі є відео, як він на пару зі своїм вірним другом – псом Патроном вітають хлопців з Різдвом.
А ось фото про дружбу Дена з Патроном:
Відспівали Воїна священнослужителі ПЦУ отець Всеволод Бігун і отець Андрій.
Щирі співчуття мамі, сестрі, дружині та дітям, родині Дениса.
Вічна пам’ять Героєві.
Сподіваємось, Заводська громада увічнить пам’ять Гідного земляка. А також належно підтримуватиме родини всіх загиблих у російсько-українській війні заводчан.
Єлизавета Сачура