П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Прибирання після зими: працюють служби благоустрою міст та небайдужі громадяни

Традиційно з настанням першого тепла, розпочинаються роботи по наведенню порядку як на території наших міст і сіл, так і безпосередньо громадянами навколо своїх помешкань. Так, сайти  Лохвицької ОТГ і Заводської міськради інформують містян про роботи, що проводяться службами благоустрою міст. А огляд лохвицьких соцмереж свідчить про те, що небайдужі громадяни також активно залучаються до прибирання, не очікуючи офіційного оголошення «місячників чистоти».Так,  ми нещодавно повідомляли про очищення узбіччя дороги в Заводському, а сьогодні на сайті міськради повідомляють, що працівниками благоустрою міста було проведено обпилювання двох великих аварійних дерев на території ДНЗ «Малятко» по вул. Полтавській. Також тривають роботи по обпилюванню гілок дерев біля дитячого майданчика по вул. Матросова. Вивезено 12 машин САЗ сміття.

Джерело фото: сайт Заводської міськради

В цей же час в Лохвицькій ОТГ повідомляють, що працівники Лохвицької міської служби благоустрою розпочали сезон весняного наведення порядку в місті, видаливши декілька небезпечних дерев та пошкоджені омелою липи на околиці парку Перемоги.

Працівники служби також ліквідували густу однорічну поросль обабіч асфальтової доріжки, що веде у Сосновий парк Лохвиці.

Джерело фото: сайт Лохвицької ОТГ.

Водночас громада Лохвиці теж не стоїть осторонь. Так, жителька Лохвиці Elena Samusieva, яка є однією з засновниць громадської ініціативи  Лохвиччина offLine, повідомляє у Фейсбук про ініціативу Yevgeniia Gorbulia долучитися до світового челенджу #trashtag:

Джерело фото: Фейсбук Лохвиччина offLine.

Ці молоді лохвичанки не вперше організовують подібні міроприємства, подаючи приклад в першу чергу своїм дітям, знаходячи щоразу все більше своїх однодумців. І цього разу вони закликають долучатись власноруч кожного небайдужого до наведення порядку в місті.

А новостворена громадська організація  Громада Посулля запрошує всіх людей доброї волі долучитися до флеш-мобу #Подаруйрослинісонце:

«Якщо уявити, що трава – то шкіра землі, то під залишеною на ній пляшкою – ця шкіра хворіє і страждає. На ній не росте трава, тому що вона не бачить сонця! Отже, саме зараз, коли зійшов сніг і всі сили рослинок, прокинувшись від сну, тільки-но почали оживати, поглянь навколо себе, знайди вільну хвилинку сам чи з друзями і #Подаруйрослинісонце», – йдеться у повідомленні ГО у Фейсбук.

Безсумнівно, що лохвичани і інших населених пунктів району активно долучаються до весняного прибирання, як самостійно, так і організовуючи толоки. Маємо надію, що із завершенням реформи децентралізації і формуванням самодостатніх об’єднаних територіальних громад будуть створенні повноцінні служби благоустрою. Які, маючи відповідну техніку і персонал, піклуватимуться про красу і ошатність всіх найвіддаленіших наших міст і сіл.

Єлизавета Сачура