Субота, 20 Квітня, 2024

Богослужіння третьої неділі травня на місці майбутнього Храму

20 травня, незважаючи на проливний дощ,  у парку в центрі Лохвиці зібралися люди для спільної недільної молитви на місці майбутнього Храму Різдва Пресвятої Богородиці. Із уст Отця Всеволода звучать слова Літургії св. Івана Золотоустого: «Помолімось за Богом бережену Україну, за військо її, щоб ми тихе і мирне життя прожили у всякому благочесті і чистоті. За добре поліття,за врожай плодів земних, за плаваючих, подорожуючих, недужих, страждаючих, полонених і за спасіння їх Господу помолімся. Щоб ізбавитись нам від усякої скорботи, гніву, небезпеки і нужди.Заступи, спаси, помилуй і охорони нас, Боже, Твоєю благодаттю».

Далі присутні моляться Пресвятій Богородиці: «Пресвяту, пречисту, преблагословенну, славну Владичицю нашу Богородицю і приснодіву Марію, з усіми святими помянувши, самі себе, і один одного, і все життя наше Христу Богові віддамо».

Спільною молитвою дива діються. Свята церква вчить, що в неділю віруючі мають пам’ятати про заповідь Божу: «Пам’ятай день святий святкувати». Ця заповідь забороняє в неділі і свята працювати без конечної потреби, а також усе, що оскверняє святкування Божого дня.

Як говориться в «Житіях святих» (за ред.І.Я.Луцика), в неділю варто прочитати добру, корисну книжку, поспілкуватися з друзями, з сусідами, погратися з дітьми, відвідати родичів. Але не прагнути до надмірного весілля по барах та ресторанах, до карт, пліток, осуду і т. ін. А на питання, чи зовсім не можна нічого робити в неділю, в згаданій книзі мовиться: «Трапляється робота, яку не можна відкласти. Тим більше, коли є потреба чинити добро. Послухаймо фрагменти сьогоднішної молитви:

Служіння в парку в третю неділю травня

Наш Храм