П’ятниця, 26 Квітня, 2024

17 травня 2018 року – Вознесіння Господнє! Вітаємо всіх віруючих!!!

Сьогодні,  17 травня християни східного обряду святкують Вознесіння Господнє. Святкова літургія відбулася і в Храмі Іоана Хрестителя в Лохвиці.

Слід зазначити, що вознесіння належить до 12-и найбільших свят у церковному році і відзначається на сороковий день після Великодня, завжди у четвер.

Згідно з Новим Заповітом, Вознесіння Господнє – день, коли Ісус Христос зібрав усіх апостолів у Віфанії, на Єлеонській горі, а потім вознісся на Небо, сівши “праворуч Отця”. Після цього Христос звелів чекати Другого пришестя Спасителя на землю. У Святому Письмі йдеться, що востаннє Ісус Христос промовив своїм учням “Мир вам!” і дав настанову: “Ідіть і навчіть усі народи, хрестячи їх во ім’я Отця і Сина, і святого Духа, навчаючи їх, зберігайте все те, що я вам заповів, і я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця світу”.

Вознесіння Господнє відзначають протягом 10 днів: 16 травня – передсвяття, цього ж дня – віддання свята Пасхи; 17 травня – саме Вознесіння, протягом 8 наступних днів – післясвято, яке завершується відданням свята – цьогоріч 25 травня.

Є такатрадиція – до свята Вознесіння Господнього віряни випікають обрядовий хліб у вигляді драбинок, “щоб було по чому Ісусові вилізти на небо”.

Фрагмент святкування з Храму Іоана Хрестителя в Лохвиці 17 травня 2018 року :

Слава Богу за все

Наш Храм