П’ятниця, 29 Березня, 2024

В Лохвиці помолитися за Україну й віддати шану полеглим прийшли люди, але не влада

Україна святкує День Незалежності. В Києві гучним парадом, проникливою промовою президента. Святкування зібрало поруч всіх очільників українських конфесій. По всій країні – також паради, вшанування пам’яті полеглих захисників Вітчизни. Біль і радість.

В Лохвиці в цей час – в сквері Героїв України – спільна молитва за мир в Україні. Люди відгукнулися на заклик настоятеля Храму Іоана Хрестителя отця Всеволода (Бігуна). І вшанували пам`ять тих  людей, хто віддав за Україну свої життя, як раніше, так і зараз. Помолилися також і за тих, хто зараз боронить наш край і наші з вами сім`ї та домівки, за краще життя наших родин, мир в нашій країні, за державу і український народ.

Захід не був протокольним, а тому велелюдним. Адже бюджетників, як поки що все ще водиться, не зганяли. Кожен, хто прийшов, зробив це тільки від власного серця.

Прикметно, що на заклик отця Всеволода спільно помолитися за Україну і мир в державі не відгукнувся ЖОДЕН з представників чинної влади, яка називає себе українською. Можливо їм все ще потрібна вказівка?  І 27 років незалежності держави – ще далеко не той вік, щоб влада вже стала досвідченою, мудрою і для людей?

«Кожна людина має день свого ангела-охоронця. Так само, сьогодні ми відмічаючи День Незалежності – святкуємо її день ангела. І цього дня ми молимося за свою Державу, за владу і військо її, за мир і щастя в наших родинах. А також ми молимося за полеглих борців за свободу і незалежність України, за тих, кому завдячуємо сьогоднішнім днем», — звертається до присутніх отець Всеволод.

«Без Бога – ні до порога, є таке народне прислів’я. Але більшість з нас забуває про нього, а даремне», — говорить Володимир Зінченко, в своєму короткому, але щирому слові. – Ми часто забуваємо, що все в цьому світі  – від Бога. А коли починаємо жити, сподіваючись на Божу поміч, наше життя поступово починає змінюватись», — говорить він.

Завершу словами, які оприлюднені сьогодні, 24 серпня,  на офіційній сторінці президента Петра Порошенка:

«Ми, українці, йдемо своїм шляхом і розуміємо, що насамперед маємо опиратися на власні сили. Використовувати багатства країни в інтересах народу і наступних поколінь…Слава Богові і подяка кожному українцю за те, що ми вистояли. Стали сильнішими і впевненішими в собі і власних можливостях…Слава українському війську! Слава Збройним Силам України! Слава українському народу! Україні – слава!»

Єлизавета Сачура