П’ятниця, 29 Березня, 2024

Результати виборів до ОТГ на Полтавщині 22.12.2019 року

Результати перших місцевих виборів після приголомшливої перемоги «Слуг народу» на парламентських виборах, виявилися несподіваними для вчорашніх переможців. Феноменом місцевих виборів 22 грудня 2019 року на Полтавщині стала перемога самовисуванців. Вони впевнено обігнали депутатів від Слуг.

В цілому, результат цих виборів в розрізі ОТГ Полтавської області наступний:

Також цього дня відбулися довибори до Новоселівської ОТГ Полтавського району, три можливих мандати там отримали самовисуванці.

Тобто, очевидний результат виборів – самовисуванці отримали 30 депутатських мандатів і чотири мандати голів ОТГ.

25 Слуг народу стали депутатами в означених ОТГ , а також два сільських голови – Новооржицької – чільний голова переобрався вчергове від Слуг народу і Великобудищанської – безпартійний, висунутий партією «Слуга народу».

19 мандатів отримали депутати, які балотувалися від «Батьківщини», 17 – від «Рідного міста», 9- від «Нашого краю», 4 – від Укропа, по 3 – від РПЛ та Аграрної партії, по 2 від Самопомочі та Європейської солідарності.

Слід зазначити, що результатом виборів «опікувалися» народні депутати-мажоритарники. Тому отримані результати демонструють їхній вплив на округи. Таким чином, мажоритарники отримали свого роду оцінку своїм вмінням взаємодіяти з громадою.

Прикметно, що представники ряду політсил, а саме: ОПЗЖ, Свободи взагалі не отримали жодного мандату довіри від полтавських виборців.

Вибірка зроблена на основі публікацій з сайту «Полтавщина»

Єлизавета Сачура