Вівторок, 19 Березня, 2024

22-річний Максим Хитайлов з Лохвиці сьогодні загинув від рук ворога в бою біля Попасної

18 лютого вранці у бою в районі Попасної Луганської області загинув український гранатометник із Лохвиччини,  22-річний Максим Хитайлов, боєць 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Відомо про п’ятьох поранених українських бійців, проте кількість жертв може бути більшою, повідомляє видання Полтавщина.

Штаб ООС повідомив про те, що сьогодні о 5-й ранку росіяни атакували позиції український бійців на Луганщині поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.

За інформацією пресцентру ООС, бій закінчився після 10:00.

— Окупанти ведуть обстріли по нашим захисникам із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовує міномети калібру 120 мм. Також противник веде вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, — повідомив штаб ООС о 8-й ранку. — Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування. Станом на зараз триває бій. На жаль, внаслідок ворожих обстрілів українські захисники понесли втрати. Підрозділи Об’єднаних сил, які обороняються, дають адекватну відповідь збройним формуванням Російської Федерації, окупантам наноситься вогневе ураження.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів, що бойовики спочатку накрили українські позиції артилерією, а потім пішли в наступ.

— Незаконні збройні формування ОРДЛО відкрили артилерійський вогонь з усіх систем по позиціях 72-ї і 93-ї ОМБ. Також застосовували і калібр 152 мм. Після того, десь в районі 5:15, вони здійснили спробу штурмовими групами у трьох напрямках атакувати спостережні пости передових позицій цих двох бригад. Це було у проміжку від Новотошківського до Жолобка. Силами підрозділів цих двох бригад напад було відбито і зав’язався бій на спостережному посту «Баня», 72-ї бригади. Українські війська дали адекватну відповідь зі всього озброєння, зокрема із артилерії. Перед цим ми дали команду військам відійти зі спостережних пунктів, щоб можна було нанести удар. В результаті всі позиції перебувають під контролем України. Противник запросив режим тиші, аби забрати загиблих та поранених. Наші втрати: один військовослужбовець загинув, троє поранених і двоє контужених. За нашими даними, четверо противників загинуло та шість поранених.

Сумну звістку також повідомила 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«До служби в Збройних силах України він жив та ріс у селі Вирішальне, що на Полтавщині. Максим був прийнятий на військову службу за контрактом у квітні 2019 року на посаду гранатометника. Щирі співчуття мамі Віті Григорівні, брату Віталію, рідним та друзям воїна полеглого в бою за Україну. Солдат Максим Євгенійович Хітайлов назавжди залишиться в наших серцях!», — йдеться у повідомленні.

Світла пам’ять Герою і співчуття рідним загиблого.