Вівторок, 23 Квітня, 2024

15 грудня в святій Софії Київський пройде об’єднавчий собор, — Порошенко

Об’єднавчий Собор, де буде проголошено про створення автокефальної помісної православної церкви відбудеться 15 грудня 2018 року в Софійському соборі в Києві.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу на Форумі місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба Адміністрації Президента на офіційному сайті.

Вселенський Патріарх Варфоломій направив відповідні листи із запрошеннями взяти участь у цьому Соборі ієрархам УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ та ієрархам УПЦ Московського Патріархату.

«Хочу розпочати свій виступ з оголошення важливої новини, яка нібито далека від теми місцевого самоврядування, але є важливою для всієї країни. І – довгоочікуваною. Радий оприлюднити дату об’єднавчого Собору, який має проголосити створення автокефальної помісної православної церкви в Україні. Цей Собор затвердить її статут, нашої нової церкви. Цей Собор обере Предстоятеля. Отже, собор відбудеться 15 грудня 2018 року в Святій Софії, яка протягом століть була центром українського релігійного життя», – сказав Петро Порошенко.