Четвер, 28 Березня, 2024

В Полтавській ОДА обрахували, скільки будуть офіційно платити пацієнти, звернувшись до лікарів

В Полтавській обласній адміністрації 11 лютого оприлюднили проєкт розпорядження  «Про встановлення тарифів на платні послуги з медичного обслуговування, які надаються в лікувально-профілактичних державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах Полтавської області.

В Переліку послуг – понад тисяча назв процедур та обстежень. В тому числі,  усі медичні обстеження, а також доросла стоматологія, косметологія.  ТАРИФИ
на платні послуги з медичного обслуговування, які надаються в лікувально-профілактичних державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах Полтавської області можна перглянути за цим посиланням.

Деякі з них:

Корекція зору з допомогою складних окулярів – 51 грн.

Видалення зуба – від 53 до 243 гривень.

Лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненням громадян, що надаються без направлення лікаря, зокрема із застосуванням телемедицини. Приміром, загальний аналіз крові коштуватиме для пацієнта  48 гривень. ЕКГ – 31 гривня. УЗД – близько 100 грн. Комп’ютерна томографія з підсилюванням  – до 2000 гривень. Магніто-резонансна томографія – до 2300 гривень.

Консультаціі лікарів у бюджетних закладах визначені платними: від 41 до 179 гривень.

Перебування у стаціонарі одного з батьків у зв’язку з доглядом за дитиною (1 день), якщо це не зумовлено станом хворої дитини, – 66 гривень.

Ці тарифи підготовлені в Полтавській ОДА. Розпорядження набире чинності з дня його офіційного опублікування після його підписанням очільником ОДА.