П’ятниця, 29 Березня, 2024

РПЦ провела Синод і фактично оголосила про власну ізоляцію

РПЦ провела Синоду зв‘язку із наданням Україні автокефалії і і фактично оголосила про власну ізоляцію.

Про це в своєму Фейсбук розмірковує Ярослава Міщенко (Лана Самохвалова), відома журналістка, яка спеціалізується, зокрема на релігійній тематиці.

«РПЦ перестали поминати (згадувати під час Служби Божої) Константнопольського патріарха (це серйозно) і заборонила сослужити (спільно правити службу) своім архієреям (як генералам, топ-менеджменту) із ієрархами Константинополя», — пише вона.

Цікаво, як реагуватимуть українські єпископи, які завжди декларували єдність із світовим православ‘ям як основу основ, запитує журналістка. «Тепер вони разом із Моспатріархією підуть в розкол? Знаю, що мене читають священики УПЦ МП. От що я вам скажу. Ви часто на проповіді кажете цю фразу: «З ходу справ розумійте Промисел». А Промисел очевидний. Москва хоче потягнути вас на дно, на сам маргінес. Знаєте, що далі? Далі вам також заборонять спілкування із братами. Залишаючись з цими свіжими схизматиками ніде більше в православному світі вам не зрадіють, жоден священик за межами Росії та України не буде з вами служити. Ви перетворитеся на навіть не на РПЦ, а станете частиною путінізму. Ви фізично зможете піти в розкол? Тут такий помітний Промисел, такий очевидний. Вас чекає жовтень, Константинополь і Єдина Помісна. У вас нема жодної причини лишатися в МП», — підсумовує Ярослава Міщенко.  І резюмує: «Я не тішуся подіям. Але страждати також нема причини. Інших прошу не переживати, московські кроки не скасовують Томос».

Наш Храм