П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Самосвяти з УПЦ МП вимагають від Константинополя відкликати екзархів з Києва

УПЦ МП за результатами сьогоднішнього засідання Синоду, який відбувся в Києві зажадала від константинопольських екзархів «покинути канонічну територію України». А також Єпископату Української православної церкви Московського патріархату наказано призупинити співслужіння з ієрархами Константинопольського патріархату.

Синод Української православної церкви закликав патріарха Константинопольського Варфоломія «припинити втручання у внутрішні справи УПЦ і зажадав від його екзархів покинути канонічну територію України», повідомляє у вівторок Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ Московського патріархату.

“Екзарх Константинопольського патріархату архієпископ Памфільский Данило і єпископ Едмонтонський Іларіон повинні покинути канонічну територію Української православної церкви”, – йдеться в рішенні Синоду. В УПЦ також відзначили, що діяльність екзархів є “антиканонічного і порушує міжконфесійний мир в Україні”.

“Єпископату Української православної церкви наказано призупинити співслужіння з ієрархами Константинопольського патріархату”, – зазначено в заяві.

Як відомо, в рамках підготовки до надання автокефалії православної церкви в Україні, Константинопольський патріархат 7 вересня  призначив своїх екзархів в Києві. Московські попи розцінили цю дію Константинопольської церкви  як «грубе нехтуванням церковних канонів”.

А митрополит Онуфрій відмовився зустрічатися з екзархами константинопольської церкви.

Наш Храм