Четвер, 28 Березня, 2024

Модерний храм на честь загиблих воїнів побудують в Дніпрі

У Дніпрі планують побудувати храм на честь загиблих на Сході України воїнів. Проект будівництва був затверджений на минулому засіданні містобудівної ради. Про це повідомляє risu.org. .Як зазначається, сакральна споруда називатиметься «храмом на честь ікони Божої Матері «Незламна стіна». Де саме він розміститься, поки невідомо. Дніпровська єпархія УПЦ КП обрала скверик за пам’ятником Тарасу Шевченку (навпроти театру української драми). Однак архітектори забракували місце: воно, на їх погляд, занадто тісне і світське. До того ж, загородить прохід і покладе край ідеї подовжити Театральний бульвар, перетворивши його в протяжну пішохідну вулицю.

Тож протягом десяти днів ініціативна група архітекторів повинна знайти альтернативне місце для розміщення храму. Якщо ж ні – він буде зведений на вулиці Воскресенській, як і планувалося спочатку.

За повідомленням, ідея побудови викликана війною на Донбасі і необхідністю увічнити пам’ять полеглих воїнів. А на обрану назву ініціаторів наштовхнула однойменна ікона Божої Матері в Софіївському соборі в Києві.

За проектом, вигляд храму відрізнятиметься від звичних канонів. Два строгих кубічних приміщення з маленькими віконцями будуть з’єднані куполом. Модернізований варіант вперше був схвалений єпархією УПЦ КП. Всередині розміститься меморіал-музей, на другому поверсі – тераса, до якої буде вести підйомник. А попереду храму облаштують майданчик для проведення святкових богослужінь на вулиці.

На першому поверсі під час молитви зможуть розміститися близько двохсот чоловік, а вся площа займе 400 квадратів. Кубічний храм з’явиться в місті вже в наступному році. Питання лише, де саме.

Наш Храм.